Okrugli sto - Simboli i praznici nacionalnih manjina: uporedne evropske perspektive

Na putu razumevanja i uvažavanja bogate tapiserije kultura i identiteta koji oblikuju naš evropski pejzaž, učesnici okruglog stola su istraživali kontekst i nijanse istaknute u studiji „Simboli i praznici nacionalnih manjina: uporedne evropske perspektive“, profesora dr. Vela Petaija, direktora Evropskog centra za manjinska pitanja (ECMI).

Pronicljive perspektive predstavljene u studiji ponudile su prosvetljujući izlet u fascinantno carstvo simbola i praznika nacionalnih manjina. Studija prodire duboko u različite regulatorne okvire koji okružuju ove ključne elemente unutar društava i nudi potencijalna rešenja.

Okrugli sto je organizovan u Institutu društvenih nauka u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i socijalni dijalog, uz podršku multi-donatorske „Podrške jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“  zajednički finansiranoj od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a koju sprovodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Last updated: 26. April 2024. 13:43